Plaćanje i dostava robe

Opcije plaćanja i dostave knjiga:


Svoju online narudžbinu možete platiti koristeći Vašu VISA, MasterCard ili Maestro platnu karticu. Potrebno je da izaberete način plaćanja Visa, Master ili Maestro. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko našeg sajta u obavezi je da ispuni sledeće uslove:

Isporuka robe je moguća na teritoriji Srbije i u inostranstvu i iskljucivo na adresu koja je navedena na korisničkom profilu. Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.


Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.


Plaćanje pouzećem (isključivo za čitaoce iz Srbije):

Porudžbinu šaljemo kurirskom službom Post Express i plaćate je pouzećem, u gotovini, prilikom isporuke. Na ukupan iznos se dodaju poštanski troškovi (prema cenovniku kurirske službe), kao i provizija pošte za uplatu sredstava na račun primaoca. Sve pošiljke šaljemo s naznakom dostave do 19 h, što je jeftinija opcija i iznosi 150 din. (za pošiljke do 500 gr, dok je cena pošiljki preko 500 gr 240 din.). Ukoliko je dostava potrebna da vam se izvrši do 12 h, ona je skuplja za 40 dinara i molimo vas da to navedete u napomeni prilikom porudžbine.


Plaćanje unapred - uplata na račun (isključivo za čitaoce iz Srbije):

Uplatom na račun (iznos porudžbine + poštanski troškovi), značajno umanjujete cenu poštanskih troškova. Porudžbinu šaljemo kurirskom službom Post Express. Nakon izvršene porudžbine, na email ćemo vam poslati instrukcije za uplatu. Nakon uplate, porudžbinu ćemo realizovati u roku od 2 dana.


Porudžbine iz inostranstva


Porudžbine iz inostranstva se realizuju uplatom unapred preko Pay Pal ili Visa ili MasterCard elektronskim karticama (uplata preko sajta). Naručene pošiljke iz Srbije nije moguće slati pouzećem u inostranstvo jer to ne dopušta zakon (nijedne države na svetu). Potrebno je da nas čitaoci pre porudžbine obavezno kontaktiraju na email adresu aruna@aruna.rs, predoče spisak knjiga koje žele da naruče (ili mogu porudžbinu da izvrše na sajtu, ali da pritom ne štikliraju opciju "Plaćanje putem Pay Pal, Visa, Master Card", niti vrše plaćanje) da bismo im dostavili tačan iznos poštanskih troškova, elektronske provizije, odnosno instrukciju za plaćanje. One se razlikuju ukoliko je u pitanju Pay Pal (jednostavnija varijanta) ili plaćanje elektronskim karticama (u tom slučaju ćemo generisati link koji sadrži kompletan obračun porudžbine, poštarine i provizije) i molimo vas da to obavezno napomenete u emailu.


Molimo vas da ovo imate u vidu zbog neophodnosti obračuna poštanskih troškova (u zavisnosti od težine paketa, poštarina može da iznosi 5 ali i 50 €), da ne biste plaćali iz dva puta i tako se izlagali troškovima dvostrukog plaćanja elektronske provizije. Unapred se uplaćuju troškovi za knjige+poštanski troškovi, a knjige šaljemo kao preporučenu tiskovinu, tj. najpovoljnijom opcijom. Čitaocima nakon slanja dostavljamo broj pošiljke koju mogu pratiti preko sajta Pošte Srbije.

Da biste orijentaciono izračunali koliko iznose poštanski troškovi, to možete učiniti pomoću kalkulatora poštarine.

U primeru je obračunata poštarina za jednu knjigu, težine 300 gr - za Sloveniju (prosečna težina knjiga je oko 220-250 gr + ambalaža, tj. ukupno oko 300 gr) koja iznosi 760 din., tj. 6,5 eur (avionski prevoz je obavezan za sve zemlje, uključujući i Ex Yu region: