Online radionica

"Tehnike disanja kao put ka telesnom ozdravljenju i energetskom pročišćenju" 26.4.2020. u 9:00

Životna energija je tesno povezana s disanjem. Naučiti pravilno disati znači ovladati životnom energijom. Disanje je jedan od najboljih iscelitelja. Disanje je od izuzetne važnosti, a naročito u toku epidemije koronavirusa jer se pomoću disanja može uvećati priliv kiseonika u tkivo, osnažiti pluća i imunitet. Poznato je da se pri dubljem disanju ugljen-dioksid u ogromnoj meri oslobađa iz tela, smanjuje se njegov sadržaj u plućima, krvi i ćelijama. U jogi su udah i izdah moćan instrument za upravljanje emocijama, psihom, duhovnim i telesnim stanjem. Kontrolišući disanje, možemo da dostignemo nove, kvalitetne nivoe. Pravilno disati znači iskoračiti izvan granica uobičajenog doživljaja sveta. Disanje je most koji povezuje duhovni i fizički svet.

Cilj radionice je da objasni pozadinu delovanja određenih jogičkih tehnika disanja, kao i njihovu terapeutsku primenu i vrednost. Biće izneta i objašnjena praktična uputstva koja će osposobiti učesnike da ih mogu samostalno primenjivati. Tema radionice posvećena je Joga disanju, pranajami, uz isticanje glavnih koristi:

• Produženo disanje i pauze nakon izdaha, kao efikasni načini za uvećanje količine kiseonika u tkivu;
• Produženo i ujednačeno disanje u otklanjanju stresa;
• Redukovanje broja udaha-izdaha u otklanjanju hipertenzije;
• Jačanje pluća i ublažavanje astmatičnih problema;
• Jačanje srca, sa smanjujem rizika od srčanih bolesti i održavanjem zdravih arterija i vena; • Jačanje imunog sistema, kroz uklanjanje toksina kompletnim pražnjenjem pluća;
• Poboljšanje cirkulacije;
• Poboljšanje dopremanja kiseonika mozgu, sa smanjenjem umora i depresivnih tegoba, poboljšanjem koncentracije.

Datum održavanja: 26. april 2020. (nedelja)

Vreme početka: 9:00 AM (po srednje evropskom vremenu, tj. časovni pojas Beograda) Uvodna muzička špica počinje u 8:30 AM, radi probe i međusobne komunikacije učesnika)

Program i satnica radionice:
• 9:00-11:00 - predavanje, praktičan rad (120 min.)
• 11:00-11:30 - pauza (30 min.)
• 11:30–12:45 - odgovori na pitanja učesnika (75 min.)

Cena: 1500,00 dinara

Snimak prakse neće biti u prodaji. Učesnici snimak mogu da pogledaju na stranici prenosa tokom narednih deset dana. Pridružite nam se 26. aprila u 9:00! Broj ulaznica je ograničen!

Disanje je kretanje energije, ono rađa život. Mi živimo samo kad dišemo. Ali, kako dišemo? Za goli opstanak, propraćen bolestima i patnjama, dovoljno je da u pluća plitko uvlačimo manju količinu zagađenog vazduha koji ne sadrži kiseonik i energiju. To će obezbediti podršku, ali ne i kvalitetan, srećan, zdrav život. Disanje je proces na koji obraćamo jako malo pažnje. Ono se događa automatski, nesvesno, ali u isto vreme jako veliki broj ljudi diše pogrešno i respiratorni mišići vremenom postaju lenji, prestajući da obezbeđuju optimalan tempo udaha i izdaha.

Ako želimo da budemo zdravi i srećni, naše disanje iz rutinskog i beskorisnog uvlačenja vazduha treba da preoblikujemo u kretanje energije, kako bi svaki naš udah i izdah bio energetski. Životna energija je tesno povezana s disanjem. Naučiti pravilno disati znači ovladati životnom energijom. Disanje je jedan od najboljih iscelitelja.

Disanje je od izuzetne važnosti, a naročito u toku epidemije koronavirusa jer se pomoću disanja može uvećati priliv kiseonika u tkivo, osnažiti pluća i imunitet. Jedan od najjednostavnijih načina su vežbe u kojima se primenjuje svesno zadržavanja daha. Poznato je da se pri dubljem disanju ugljen-dioksid u ogromnoj meri oslobađa iz tela, smanjuje se njegov sadržaj u plućima, krvi i ćelijama. U jogi su udah i izdah moćan instrument za upravljanje emocijama, psihom, duhovnim i telesnim stanjem. Kontrolišući disanje, možemo da dostignemo nove, kvalitetne nivoe. Pravilno disati znači iskoračiti izvan granica uobičajenog doživljaja sveta. Disanje je most koji povezuje duhovni i fizički svet.

Cilj radionice je da objasni pozadinu delovanja određenih jogičkih tehnika disanja, kao i njihovu terapeutsku primenu i vrednost. Biće izneta i objašnjena praktična uputstva koja će osposobiti učesnike da ih mogu samostalno primenjivati. Tema radionice posvećena je Joga disanju, pranajami, uz isticanje glavnih koristi:

• Produženo disanje i pauze nakon izdaha, kao efikasni načini za uvećanje količine kiseonika u tkivu;

• Produženo i ujednačeno disanje u otklanjanju stresa;

• Redukovanje broja udaha-izdaha u otklanjanju hipertenzije;

• Jačanje pluća i ublažavanje astmatičnih problema;

• Jačanje srca, sa smanjujem rizika od srčanih bolesti i održavanjem zdravih arterija i vena;

• Jačanje imunog sistema, kroz uklanjanje toksina kompletnim pražnjenjem pluća;

• Poboljšanje cirkulacije;

• Poboljšanje dopremanja kiseonika mozgu, sa smanjenjem umora i depresivnih tegoba, poboljšanjem koncentracije.

Radionicu vodi Dragan Lončar, učitelj joge. Prvi je u Srbiji uveo standarde evropskih i svetskih asocijacija u podučavanju joge i obuci instruktora joge. Njegova škola joge registrovana je kod Yoga Alliance i European Yoga Alliance, najeminentnijih asocijacija joga instruktora i škola joge u svetu. Predstavnik je Evropske Joga Alijanse za Srbiju i Hrvatsku. Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije, filozofije i fiziologije joge, kao i tehnika pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Predavač je na Fakultetu za sport i turizam, u okviru programa stručnog osposobljavanja III nivoa za sticanje zvanja operativnog trenera joge.

Program i satnica radionice:

• 9:00-11:00 - predavanje, praktičan rad (120 min.)

• 11:00-11:30 - pauza (30 min.)

• 11:30–12:45 - odgovori na pitanja učesnika (75 min.)

Snimak prakse neće biti u prodaji. Učesnici snimak mogu da pogledaju na stranici prenosa tokom narednih deset dana.

Pridružite nam se 26. aprila u 9:00! Broj ulaznica je ograničen!

ONLINE UPLATA PREKO SAJTA

Ulaznicu možete kupiti koristeći vašu VISA, MasterCard ili Maestro platnu karticu, čime obezbeđujete da vam odmah automatski stigne na email. Sva plaćanja se vrše u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena vaša platna kartica biće izražen u vašoj lokalnoj valuti. Sigurnost i poverljivost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Europoint Systems d.o.o, u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenijoj kriptografskoj tehnologiji, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Važna napomena: Onlajn uplatom preko sajta odmah dobijate svoju ulaznicu na email, možete je kupiti kad god poželite, čak i dan početka prenosa - 26.4.2020.

Ulaznica vam automatski stiže na email odmah po izvršenoj uplati. Važno: Molimo vas da unesete ispravnu email adresu.UPLATA PREKO PAY PAL

Pay Pal uplate se mogu izvršiti direktno na Pay Pal stranici

Iznos: 14 € (13 € ulaznica + 1 € Pay Pal provizija)

Nakon uplate je potrebno da nas kontaktirate na email: lazarevsrbija@gmail.com i potvrdite uplatu, kao i da dostavite ime i prezime uplatioca, email adresu/PayPal nalog s kog je izvršena uplata. Nakon uplate, molimo da budete strpljivi, jer se ulaznice šalju „ručno“, jer za ovaj način plaćanja ne postoji mogućnost automatskog otpremanja.

Ukoliko posedujete platnu karticu, predlažemo vam da ovu proceduru ubrzate, uštedite svoje vreme i za samo nekoliko minuta automatski dobijete svoju ulaznicu - online uplatom preko sajta.


Sigurnost i poverljivost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Europoint Systems doo, u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenijoj kriptografskoj tehnologiji, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Rok za plaćanje ulaznice: uplate pristigle do 25. 04. - 22:00UPLATA PUTEM DINARSKE UPLATNICE

Primalac: IK "Aruna", Niška 48, Beograd
Broj računa: 340-11014668-43 (Erste banka)
Poziv na broj: 26042020
Svrha uplate: seminar S.N.
Iznos: 1.500,00 din.

Primer popunjene uplatnice:

Primer popunjene uplatnice


Rok za uplate pristigle putem dinarske uplate u banci ili pošti: 28. 03. - 13:00 (ili uz poslat dokaz o uplati - do 20:00) uz obaveznu povratnu informaciju o uplati na email: lazarevsrbija@gmail.com da bismo znali na koju email adresu da vam pošaljemo ulaznicu.

Rok za dostavu ulaznica koje su uplaćene na ovaj način je 12 h, a ponekad i 24 časa jer je potrebno vreme da se uplate evidentiraju i registruju. Da biste ubrzali ovaj proces, molimo vas da na email pošaljete fotografisanu/skeniranu uplatnicu, jer je npr. uplatama u Pošti ponekad potrebno i 48 sati da legnu na račun.

Ukoliko posedujte platnu karticu, predlažemo vam da ovu proceduru ubrzate, uštedite svoje vreme i za samo nekoliko minuta dobijete svoju ulaznicu - online uplatom preko sajta.


Sigurnost i poverljivost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Europoint Systems d.o.o, u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenijoj kriptografskoj tehnologiji, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Napomena: Ukoliko ste već učestvovali u praksama S.N Lazareva, dovoljno je da pošaljete dopis da ste uplatili i da su podaci nepromenjeni.


Čitaoci iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crna Gore i Makedonije koji nemaju mogućnost elektronskog plaćanja: uplatom u lokalnoj valuti preko svojih regionalnih distributera:


Pronađite na SPISKU svog distributera i kontaktirajte ga:

Hrvatska:

lazarev.croatia@gmail.com
Telefon: +385 98 629 869 • Viber: +385 95 8960222
https://www.facebook.com/snlazarevhrvatska

Bosna i Hercegovina:

oljastikic@gmail.com • Tel./Viber: +387 65 897-429
https://www.facebook.com/snlazarevbih/

Crna Gora:

lazarev.montenegro@gmail.com
Tel./Viber:+382 69 637 379
https://www.facebook.com/DijagnostikaKarmeLazarev/

Makedonija:

lazarev.makedonija@gmail.com
Tel./Viber: +389 78 381 889
https://www.facebook.com/s.n.lazarevmakedonija

Slovenija:

snlazarev.slovenija@gmail.com
GSM/Viber: +386 070 263 849
https://www.facebook.com/snlazarevslovenija/

Nakon uplate OBAVEZNO kontaktirajte distributera putem emaila i navedite:

1. Svoju email adresu na koju će vam biti poslat link, tj. ulaznica za seminar.

2. Ime i prezime (kao i ime i prezime uplatioca - ukoliko je neko drugi izvršio uplatu u vaše ime)

3. Državu / Grad

4. Po želji, možete dodati i svoj broj na Viberu, jer je napravljena Viber grupa učesnika u seminaru zbog bržeg protoka informacija i rešavanja eventualnih tehničkih problema.

Napomena: Ukoliko ste već učestvovali u praksi, dovoljno je da pošaljete dopis da ste uplatili i da su podaci nepromenjeni.

Učešće je moguće iz bilo koje tačke sveta!

Potreban je samo internet na bilo kom uređaju:


Pre uključenja u online seminar, proverite da li na svom kompjuteru imate instaliranu najnoviju verziju programa Adobe Flash Player.

Besplatno, Adobe Flash Player možete da preuzmete i instalirate na sledećem linku: http://get.adobe.com/ru/flashplayer

Preporučljivo je da brzina interneta bude minimalno 1 mbt/s.

Molimo vas da već danas proverite da li vaš kompjuter/uređaj funkcioniše na sledećem linku, tj. testirajte ga na ovoj stranici:
comdi.com/test_system/

Ukoliko se pojavi zeleni natpis: "Prenos je dostupan", to znači da je sve u redu i da nesmetano možete pratiti seminar.

Primer uspešnog testa:

Ako nije počeo prenos seminara, osvežite stranicu u svom browseru (F5). Ako se plejer ne otvara u browseru, instalirajte poslednju verziju Google Chrome.Da biste poboljšali kvalitet video-prenosa, kliknite na dugme u donjem desnom uglu. Ako slika koči prilikom prenosa, proverite svoju internet konekciju. Ako nemate ton, proverite da li je na vašem uređaju uključen zvuk.

VAŽNO: Ulaznica može biti otvorena na samo jednom uređaju/browseru!

Ukoliko ulaznicu otvorite na različitim uređajima/browserima biće vam blokiran pristup seminaru, a ponovo ćete moći da nastavite s praćenjem tek kada na paralelnim uređajima/browserima zatvorite stranicu i ona bude otvorena samo na jednom. Dopušteno je da naizmenično pratite prenos, npr. preko mobilnog telefona, pa zatim laptopa, ali pre nego što ulaznicu otvorite na novom uređaju, budite sigurni da ste stranicu zatvorili na prethodnom uređaju/browseru.
Prenosu pristupate klikom na link, odnosno ulaznicu koju ste od nas dobili na email nakon uplate. Ispod prozora predviđenog za onlajn emitovanje, postoji prozor stor u kome možete da ostavite svoje komentare, razgovarate sa ostalim učesnicima - na srpskom kanalu. Ipak, u toku rada, S.N. Lazarev preporučuje tišinu.


Snimak će biti aktivan i dostupan učesnicima još narednih 10 dana nakon održavanja seminara i moguće mu je pristupiti preko svog linka-ulaznice. Snimak seminara neće biti u prodaji, ne može se naknadno slati učesnicima na mejl, niti ga je moguće sačuvati na kompjuter.


Mogući problemi:

Ako nije započeo prenos seminara, osvežite stranicu u svom browseru (F5).

Ako se plejer ne otvara u browseru, instalirajte poslednju verziju Google Chrome.

Da biste poboljšali kvalitet video-prenosa, kliknite na dugme u donjem desnom uglu.

Ako se slika koči prilikom prenosa, proverite svoju internet konekciju.

Ako nemate ton, proverite da li je na vašem uređaju uključen zvuk.


Ukoliko ne možete da pristupite seminaru, kontaktirajte nas na email tehničke podrške: lazarevsrbija@gmail.com, Telefon / Viber: 381 64 15 77 045


Ruska podrška: Kontakt ovde (pisati na ruskom ili engleskom jeziku)

Uputstvo za naručivanje preko internet knjižare

Korak 1:

Kliknite na sliku ulaznice:

Korak 2:

Dolazite na stranicu gde je potrebno da potvrdite kupovinu klikom na „PLATI“.

Takođe se možete upoznati sa detaljnim opisom radionice, opcijama plaćanja, tehničkim informacijama.

Korak 3:

Ukoliko knjižari pristupate neregistrovani, kao gost, potrebno je da popunite formular s podacima koji su potrebni radi realizacije porudžbine i u tom slučaju kliknite na "Nastavi kupovinu". Sadržaj Vaše korpe će biti sačuvan. Kada popunite podatke, vratićete se ponovo na korak br. 2 porudžbine. Ukoliko ste već registrovani, prijavite se putem unosa emaila i lozinke.

Napomena: U jednom procesu kupovine, možete da kupite samo jednu ulaznicu. Ukoliko želite više ulaznica, postupak plaćanja je potrebno da ponovite. Uz plaćanje karticama, ulaznicu automatski dobijate u prilogu mejla, kao i link ka sajtu gde možete da izvršite download.

Kada ste odlučili da završite kupovinu, kliknite na dugme "Plati ".

Korak 4:

Izaberite način plaćanja klikom na jednu od opcija:

1) Plaćanje karticom, 2) Plaćanje preko PayPal, 3) Plaćanje preko računa

1. Plaćanje karticom:

Kupovinu možete obaviti koristeći vašu VISA, MasterCard ili Maestro platnu karticu, čime obezbeđujete da vam odmah automatski stigne na email. Sva plaćanja se vrše u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena vaša platna kartica biće izražen u vašoj lokalnoj valuti. Sigurnost i poverljivost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Europoint Systems d.o.o, u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenijoj kriptografskoj tehnologiji, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Popunite ime, prezime, datum isticanja kartice (npr. maj 2022) broj kartice, kao i Security Code (CVV/CVC) koji je napisan na vašoj kartici.

Kliknite "Next" i potrebno je da još jednom označite da potvrđujete porudžbinu:

Nakon što unesete potrebne podatke, otvoriće se novo polje za unos dodatne jednokratne lozinke koja će Vam biti poslata SMS porukom na Vaš mobilni telefon. Unosom jednokratne lozinke potvrdili ste svoj identitet i završili plaćanje.

2. Plaćanje Pay Pal:

Prilikom izbora ove opcije, na raspolaganju vam je link za Pay Pal nalog, tj. stranicu gde možete da izvršite plaćanje. Nakon toga nam dostavite mejl potvrde na email lazarevsrbija@gmail.com

3. Plaćanje preko računa

Izborom ove opcije, na raspolaganju vam je instrukcija za uplatu u dinarima, putem uplatnice. Nakon uplate, pošaljite nam potvrdu o uplati na mejl na lazarevsrbija@gmail.com

Korak 5: Završetak kupovine

U polje "Napomena", možete ostaviti neku poruku ili dodatnu informaciju u vezi s vašom porudžbinom. Zatim označite da "Prihvatate opšte uslove korišćenja" i "Prosledi moju porudžbinu".

Važne napomene o plaćanju karticama i mogući problemi:

- Konvertor valuta na sajtu je informativnog karaktera. Pre nego što izvršite porudžbinu, neophodno je da valutu vratite na RSD, tj. dinar, jer u suprotnom nećete moći da platite karticom. Zvanična valuta u Srbiji je DINAR, tako da samo u dinarima možete da izvršite kupovinu.

- Budite sigurni da na kartici imate dovoljno sredstava za kupovinu.

- Ukoliko vam plaćanje bude odbijeno, ili se pojavi neki problem, molimo da nas kontaktirate preko Vibera, tu ćete dobiti najbrži odgovor: +381641577045 (Aruna)